My Site Menu
HomePage My Biodata Link
Islam Berita dan Maklumat Petua/Resepi
Panduan dan pedoman untuk anda semua

 

SOAL JAWAB AGAMA

Seandainya anda ragu-ragu atau jahil tentang hukum-hukum Islam, sila berkunjung ke laman ini.  Segala jawapan yang anda cari mungkin ada di laman tersebut.

 

SOLAT.NET

Seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah s.a.w. perihal sesuatu amalan yang dapat memasukkannya ke dalam syurga.  Baginda s.a.w. bersabda: "Sembahlah kepada Allah, tidak menyekutukan sesuatu denganNya, mendirikan solat, menunaikan zakat dan mempereratkan ikatan kekeluargaan".  (Muttafaq 'alaih)

 

AL ISLAM.COM

Tentang Al-Quran, Hadis dan Waktu-waktu Solat.

 

SELAWAT

DOA

 

ASSALAMU'ALAIKUM wahai pengunjung-pengunjung internet yang budiman.  Mudah-mudahan anda semua dilimpahi kesejahteraan yang abadi.  Buat sekian kalinya ucapan ini kuucapkan, buat pengunjung yang budiman yang tidak pernah bebas dari godaan dan cabaran...

 

  Doa Awal Tahun

  Doa Akhir Tahun

  Asas Kerukunan Islam

  Sunat & Makruh Sembahyang

  Batal Wuduk

  Panduan Bersuci

  Sembahyang Jumaat

  Qada' Sembahyang

  Puasa Ramadan

  Qada' Puasa

  Panduan Haji Dan Umrah

  Keistimewaan Bulan Zulhijjah

  Adab-Adab Seorang Muslim

  Langkah-Langkah Membaiki Iman

  20 Sifat Wajib & Mustahil

  Anasir-Anasir Syaitan

  Rahsia Solat 

  Saat Nazak

  Nama-Nama Indah Dalam Islam

  Keturunan 25 Nabi Dan Rasul

 

4 IBU UTAMA

Nabi S.A.W bersabda yang bermaksud :  "Ada 4 di pandang sebagai ibu", yaitu :

 

SIAPA SEBENARNYA MANUSIA

Kita selalu mendengar bahawa kisahnya tentang Nabi Adam AS.  Dan kita juga terlalu tahu tentang kejadianya itu adalah dari tanah tetapi apakah kita tahu akan tanahnya itu? Apakah kita sudah tahu akan prosesnya kejadian itu? Mari kita baca kupasan yang sedikit ini, mudah-mudahan kita lebih mengetahui akan tentangnya itu dan Insyaallah dapatlah kita mempelajari tentangnya bersama-sama. Berpesan-pesanlah pada kebaikan dan berpesan-pesanlah pada kesabaran (Al-A'ssr) NABI ADAM AS.(ABUL BASYAR/Bapa segala manusia) BETAPA PAYAHNYA MALAIKAT-MALAIKAT MEMINTA TANAH DARI BUMI.

 

Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

 

 

 

Sememangnya kita tahu, syaitan suka menggoda umat Nabi Muhammad.  Oleh itu berhati-hatilah!  Anda boleh mengetahui tentang biodata syaitan ini.

lagi >>

Seandainya anda belum berpeluang melihat makam Rasulullah, anda boleh lihat di sini.

lagi >>

Sayidatina 'Aisyah menceritakan "Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga. Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang."

lagi >>

Disebutkan didalam satu riwayat, bahawasanya apabila para makhluk dibangkitkan dari kubur, mereka semuanya berdiri tegak di kubur masing-masing selama 44 tahun UMUR AKHIRAT dalam keadaan TIDAK MAKAN dan TIDAK MINUM, TIDAK DUDUK dan TIDAK BERCAKAP.

lagi >>

 

Get Paid To Read Emails

Tambahkan pendapatan anda disini...

 

Get Flash !

 Flash has never been this EASY!

Banner Ad

<< Back  ||  Next >>
© 2001  putera1.tripod.com
ZAINI MISWAN